Atunci cand aveti de transportat bunuri clasificate de legi si reglementari in vigoare ca avand un anumit grad de periculozitate, CaramonTrans va pune la dispozitie serviciile de transport ADR, pe rute de transport interne si internationale.

Va oferim servicii de transport ADR atat in regim complet cat si la grupaj – impreuna cu alte marfuri, in conditii de siguranta si cu respectarea reglementarilor legale in domeniu.

Conform normelor Acordului european privind transportul de marfuri periculoase ( A.D.R ) pe care Romania l-a ratificat, un autovehicul care realizeaza transport de marfa periculoasa trebuie sa fie dotat obligatoriu cu echipament de protectie.

Astfel, CaramonTrans   va pune la dispozitie autovehicule – camioane de transport care indeplinesc toate conditiile necesare pentru a efectua transporturile de marfa ADR, dotate in conformitate cu standardele ADR. Autovehiculele puse la dispozitie sunt special amenajate, purtand semne distincte de identificare, respectiv placile reflectorizante de culoare portocalie care semnaleaza ca se transporta marfuri periculoase.

Conducatorul auto are, conform legii, in mod obligatoriu asupra lui, trusa ADR, care contine : vesta reflectorizant – fluorescenta, ochelari, manusi, sort, cizme de protectie, masca de gaze, filtru  de protectie, casca de protectie, lanterna portabila.

De asemenea, pentru protectie, autovehiculele sunt dotate cu stingatoare de incendiu, doua la numar, unul in cabina soferului si un altul in remorca camionului. Nu trebuie sa lipseasca tringhiurile de avarie, montate in fata si spatele camionului pentru a delimita zona de avarie.